Susano
+

Gammal sida Medicinsk Yoga

Nansy Millerdal är kvalificerad MediYoga instruktör

Nancy Millerdal är kvalificerad MediYoga instruktör

Vad är Medicinsk Yoga, eller Mediyoga?

MediYoga är en mjukare form av yoga som kan anpassas efter individen. Du blir instruerad av en MediYoga instruktör, med lugn musik i bakgrunden. Yoga är en filosofi och utförs i olika länder, oavsett kultur eller religiös tro.

Kan jag göra MediYoga sittandes?

MediYoga går att utföra både sittandes på en stol/ meditationskudde, på en mjuk matta och även liggandes på matta.

Hur lång tid tar ett MediYoga pass?

MediYoga tar ungefär 50-70 minuter. Där inkluderas tid för samtal om övningarna och upplevelser.

Vad gör vi under ett MediYoga pass?

  • Vi börjar alltid med fokus på andning och avslappning.
  • Vi går igenom de olika verktygen som används inom yogan, som andning, mantran, koncentrationstekniker och fokuspunkter.
  • Sedan görs mjuka och lugna rörelser i egen takt. Passet avslutas alltid med en meditation för att ge lugn.

Klarar jag av att göra Yoga?

MediYoga är inte som vanlig yoga i det avseendet att det krävs mycket fysisk styrka. Utan MediYoga härstammar från den mjukare formen kunduliniyoga där fokuset ligger i att göra det man klarar av. Det är en yogaform utan prestationskrav, där resultaten märks över tid.

Vad behövs för att utföra MediYoga?

Bekväma, gärna lite lösare kläder. Kläder som är lätta att sitta och röra sig i, under längre stunder. Ta gärna med strumpor och en mindre vattenflaska, även om du kanske inte blir så svettig som inom annan yoga, så är det viktigt att dricka vatten mellan övningarna. Vi tillgodoser med mattor, meditationskuddar och filtar.

Fungerar verkligen MediYoga?

MediYoga har använts sedan 1998 och finns på ett 10-tal sjukhus samt 50-60 vårdinrättningar i hela Sverige. Samtidigt har forskning utförts på olika typer av patienter för att se om faktiskt MediYoga fungerar för alla. Studier som har gjorts är på patienter med; ryggproblem, hjärtproblem, stress, sömnstörningar, högt blodtryck, Parkinsons sjukdom m. m. Med goda resultat att MediYoga fungerar som ett komplement för terapi och rehabilitering, där en lång rad fysiska, mentala och emotionella obalanser påverkas och reduceras/ botas med hjälp av regelbunden yogautövning.

Vilka fördelar finns med MediYoga?

Det ger lugn och ro i sinnet samt harmoni. Hjälper att balansera nervsystemet. Ger bättre fokus i vardagen och hjälper dig att leva mer i nuet, samtidigt som du rensar tankarna på sådant som stressar dig.