Susano
+

”I dag håller det inte att låta anställda gå omkring och småsupa eller må halvdåligt”

Att vår omvärld hela tiden förändras tror jag att de flesta nog håller med om. När jag ser flyktingarna på Malmö central blir jag djupt medveten om att världen kommit närmre och är i förändring. Så dramatiskt ser det sällan ut när det gäller hur vardagens värderingar i arbetslivet förändras och jag kan tycka att det går alldeles för långsamt, speciellt inom ett av mina områden, företagshälsovården.

Men i bland kan man fånga ett litet bevis på att saker ändå händer. Jag läste DI weekends artikel  i dag.  Den handlar om  När Arthur Engel lämnade vd-posten på det börsnoterade mode­företaget.  Arthur, med sin affärsbakgrund, skaffar sig en KBT utbildning för att utvecklas i sin roll som ledare.  Utan tvekan en spännande kombo men faktiskt inte det som jag tog fasta på, utan följande citat:

”I  dag håller det inte att låta anställda gå omkring och småsupa eller må halvdåligt, sådana saker måste upp till ytan och hanteras. Att förstå människor och hur de fungerar och vad som får dem att må bra, det ökar effektiviteten och i sista hand vad som kommer ut ur företaget. ”

För oss som jobbar med medarbetare som inte mår bra känns det hoppfullt!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *